Fit@Work lessen

Fit@Work lessen

Wanneer je deelneemt aan het Fit@Work Traject kan je naast sporten bij een sportschool ook deelnemen aan de verschillende lessen die wekelijks worden aangeboden. Voorlopig worden deze lessen via Zoom aangeboden. Ga naar "Contact" indien je meer informatie wilt. 

 

Op maandag, woensdag en vrijdag van 18:00 tot 19:00 wordt er in de zaal van BVSS verschillende fitnesslessen gegeven door certified instructor & Fit@Work coordinator Cherish Heymans. Er worden verschillende lessen aangeboden waarbij de focus wordt gelegd op de vet verbranding en het opbouwen van spiermassa. Deze lessen zijn onder andere:

 

High Intensity Interval Training (HIIT)

Bodycombat

The Gladiator Workout

XCore

BURN

Circuit

Pilates

 

 

Wat houden deze lessen in?

 

HIIT

HIIT staat voor High Intensity Interval Training en is momenteel de beste methode of workout om vet te verbranden. Tijdens deze workout worden intervallen van hoge intensiteit afgewisseld met intervallen van lage intensiteit of rust. Dit kunnen kracht, cardio of stabilisatie oefeningen zijn. Bijvoorbeeld: 40 seconden squats gevolgd door 10 seconden rust. Dit herhaal je 6 keer, gevolgd door een pauze van 1 minuut. Je kunt de 10 seconden ook vervangen door een oefening met lage intensiteit, bijvoorbeeld een isometrische squat (squat laag vasthouden). De bekendste HIIT vorm is TABATA, 20 seconden maximale inspanning gevolgd door 10 seconden rust. Dit herhaal je 8 keer, gevolgd door 1 minuut rust. Een ronde duurt dan dus 4 minuten. Een complete HIIT les duurt meestal tussen de 10 en 45 minuten. 

 

Waarom HIIT? Omdat HIIT "de" workout is als je jouw vet verbranding wilt stimuleren. Onderzoek toont zelfs dat HIIT tot 50% effectiever is qua vet verbranding dan een lage intensiteit training! Dit omdat je per interval kort de tijd hebt, waardoor je elke keer tot het uiterste gaat. In de pauze kan je lichaam iets herstellen om vervolgens weer tot het uiterste te gaan. Hierdoor stimuleer je het "afterburn" effect wat wel tot 48 uur na de training kan duren (bij reguliere cardio bijvoorbeeld op de crosstrainer is dit maar 2 uur). Dit betekent dat jouw lichaam na de training vet blijft verbranden.

 

 

Bodycombat

Bodycombat is een high energy workout, geinspireerd door Oosterse vechtsporten met bewegingen uit: karate, taekwondo, kung fu, kickboxing en tai chi. Je vecht tegen een denkbeeldige tegenstander. De steeds weer terugkerende bewegingen zijn niet moeilijk, waardoor je de les makkelijk kunt volgen en ook snel progressie zal ervaren. Tijdens een Bodycombat les verbrand je tussen de 500 en 700 calorien en spannen jouw buikspieren zich minimaal 2000 keer aan. 

 

Voor meer info klik hier

 

 

The Gladiator Workout

The Gladiator Workout is een HIIT vorm. De les bestaat uit minimaal 5 rondes die bestaan uit:

 

1 min onderlichaam

1 min bovenlichaam

1 min buik/core

1 min cardio

1 min rust

 

Voor meer info klik hier

 

 

Xcore

Xcore staat voor Extreme Core en is een ultieme core training waarbij gebruik wordt gemaakt van de XCO-Trainer. De XCO-trainer is een aluminium buis die gevuld is met een bewegende massa, die aan het begin en einde van iedere beweging voor een extra belasting zorgt op de spieren en bindweefsel. Dit wordt ook wel "Reactive Impact" genoemd. De les bestaat uit verschillende nummers, waarbij steeds de focus wordt gelegd op een bepaald lichaamsdeel. Een voordeel van deze workout is, dat het jouw "afterburn effect" verhoogt. 

 

Voor meer info klik hier

 

 

Burn

BURN staat voor Body U Really Need en is een effectieve en motiverende shape les. Het wordt ook wel het zusje van de XCore genoemd, omdat je tijdens deze les gebruik maakt van 2 kleine XCO-trainers. Dit zorgt voor een 33% hogere calorie verbranding. Ook deze les bestaat uit verschillende nummers, waarbij de focus steeds op een bepaald lichaamsdeel wordt gelegd. En ook tijdesn deze les verhoog je jouw "afterburn effect". 

 

Voor meer info klik hier 

 

 

Circuit

Circuit is een les waarin er verschillende stations met oefeningen worden uitgezet. De oefeningen worden gedaan voor alle spiergroepen in het lichaam en zijn kracht, cardio en stabilisatie oefeningen. De oefeningen  kunnen met materialen zijn, maar ook bodyweigth. De training verbetert je kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Je kiest een station uit waar je wilt beginnen. Je voert de oefening een bepaalde tijd uit, waarna je na een korte pauze naar de volgende oefening gaat. Als je het heel circuit hebt doorlopen, heb je een korte pauze waarna je het geheel proces herhaalt. 

 

 

Pilates

Pilates is een bewegingsmethode welke is ontwikkeld door Joseph Pilates. De visie van Pilates draaide om de balans en coordinatie tussen het fysieke (body), mentale & spirituele (mind). Hij noemde zijn mehode ook "the art of controllogy". Hij geloofde erin dat je met je geest controle kan krijgen over het functioneren van het lichaam. Hierdoor ontwikkelde hij een unieke serie oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coordinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Het is een effectieve workout die spiergroepen versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Hierdoor blijven de spieren mooi lang en slank. Bij deze les wordt de nadruk gelegd op de "core". Met core worden de volgende spieren bedoeld: rug, buik, bekken, bil en een deel van de beenspieren. De oefeningen worden op een rustig tempo uitgevoerd waarbij de ademhaling centraal staat. Maar vergis je niet! Niet omdat de oefeningen in een rustig tempo worden uitgevoerd, wilt dat zeggen dat het een gemakkelijke lichte les is. Het tegendeel is juist waar! 

 

 

Wil je ook deelnemen aan deze lessen? Kom dan maandag, woensdag en vrijdag om 18:00 met jouw baddoek en drinken naar BVSS. 

  • Fit@Work lessen

BMI Calculator

Lengte in cm:
Gewicht in kg:


Uw BMI is: ?
Resultaat:

Calorie Calculator

Energiebehoefte Calculator